Šempeter v Savinjski dolini

Izberite aktivnosti iz spodnjega seznama.

Za opise posameznih aktivnosti in rezervacijo, kliknite na aktivnost in vstopite v naš rezervacijski sistem.

Jama Pekel

Najvišji podzemni slap v Sloveniji
Dobrodošli v več kot 3 milijone let stari kraški jami, ki kot ena največjih za turiste urejenih kraških jam na Štajerskem navduši s kapniki, obarvanimi v različne odtenke rdeče in rjave barve. 1.159 metrov dolga pot po jami je lahkotno speljana in primerna za prijeten družinski izlet. V jami spoznamo tako vodno kot suho kraško jamo, saj je sestavljena iz dveh etaž. V spodnjem, vodnem delu jame pot poteka ob potoku Peklenščica in vodi do največje znamenitosti v jami, do najvišjega slovenskega in iz neposredne bližine dostopnega podzemnega slapa s štirimi metri vodnega padca.

Rimska nekropola

Po poteh starega Rima
Pred skoraj 2.000 leti je skozi Šempeter vodila sila pomembna rimska cesta, zato je bila njena okolica poseljena s posestvi mnogih rimskih veljakov in upravnikov iz Celeie. Nekateri med njimi so svoje grobnice postavili prav v šempetrski rimski nekropoli. Do odkritja nekropole je prišlo povsem naključno, ko so pred dobrimi šestdesetimi leti pri delih v sadovnjaku nepričakovano naleteli na kip sedeče ženske. Arheološki park Rimska nekropola spada danes med najpomembnejše in najlepše ohranjene spomenike rimske dobe v Sloveniji in Srednji Evropi. V lapidariju, muzeju na prostem, bodo tako pred vašimi očmi zasijale prečudovite grobnice Rimljanov z reliefi, ki so delo vrhunskih mojstrov takratnega časa.

Kmetija Flis

Paket domačih mlečnih izdelkov Kmetije Flis
Kmetija z dolgoletno tradicijo ponuja vse, kar si predstavljamo, da moramo na družinskem izletu doživeti. Stik z neokrnjeno naravo, živalmi in nova spoznanja o pomembnosti pridelave domačih lokalnih proizvodov. »Če skrbiš za 170 glav živine, kako zgodaj moraš vstati?« so pogosta vprašanja, ki prihajajo pretežno iz otroških ust. Zaradi predanega dela je njihovo mleko izredne kakovosti, zato so polnega in bogatega okusa tudi njihovi domači mlečni izdelki. Te ob odhodu odnesete tudi s seboj in okus vas bo še dolgo spominjal na prijeten družinski izletniški dan, ki ste ga preživeli na Kmetiji Flis.

Povežite se z nami tudi preko socialnih omrežij

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj