Golte

Izberite aktivnosti iz spodnjega seznama.

Za opise posameznih aktivnosti in rezervacijo, kliknite na aktivnost in vstopite v naš rezervacijski sistem.

Vožnja z najdaljšo gondolsko žičnico v Sloveniji

Vsak izlet lahko naredimo edinstven. Pri nas vam bo dih jemala naša najdaljša gondolska žičnica v Sloveniji, nihalka, ki v dolžino meri 3.265 metrov. Potem ko boste brezskrbno parkirali na enem od tisoč urejenih brezplačnih parkirnih mest, se boste z nihalko v osmih minutah povzpeli za neverjetnih 1.000 metrov, takšna je namreč višinska razlika med spodnjo in zgornjo postajo gondolske žičnice. Vožnja je zmeraj prijetna, svetujemo pa, da imate pri roki fotoaparat, saj se vam bodo ob vzpenjanju odpirali osupljivi razgledi na čudovito Savinjsko dolino.

Adrenalinski spust

V osrčju krajinskega parka Golte znamo poskrbeti za zabavo cele družine. Tudi pri adrenalinskih športih, nad katerimi se običajno navdušujejo najmlajši družinski člani, postavljamo varnost na prvo mesto. Vodnik vas pripne z varovalnim pasom na škripec in že letite kot ptica oddaljeni postojanki naproti. Poleg vznemirljivega spusta po jeklenih vrveh vam bodo zagotovo še dolgo v spominu ostali nepozabni, dih jemajoči panoramski razgledi po čudoviti okolici. Zato je naš zip line odličen način, na katerega se tako otroci kot odrasli spoznajo s tem športom in uživajo v 200-metrskem spustu.

Bodite v trendu - supajte

Popolna kulisa, ki jo ustvarja neokrnjena narava z jezerom in Kamniško-Savinjskimi Alpami v ozadju na nadmorski višini 1.530 m kliče po vodnih športih, med katerimi je zadnja leta tudi med Slovenci vse bolj priljubljeno supanje. Gre za priljubljen družinski šport, ki poveže družino in ustvari dragocene spomine. Jezero je predvsem zaradi svoje velikosti kot narejeno za družinsko supanje, v vročih poletnih dneh pa se prileže družinski športni dan, zaznamovan s prijetnim naravnim hladom in rekreacijo, katere intenzivnost je odvisna povsem od vaše volje.

Adrenalinsko plezanje

Na umetni plezalni steni se lahko preizkusite v tem adrenalinskem športu in plezate v tri različne smeri. Pri nas vas opremimo z vsem, kar za plezanje potrebujete, saj nudimo možnost izposoje opreme, v katero sodijo plezalniki, plezalni las, varovala in vrvi. Da bo vaša plezalna izkušnja prijetna, poskrbi tudi strokovni inštruktor, ki vas spremlja in po potrebi tudi usmerja. S seboj morate prinesti le čiste superge in veliko dobre volje.

Povežite se z nami tudi preko socialnih omrežij

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj