Celje

Izberite aktivnosti iz spodnjega seznama.

Za opise posameznih aktivnosti in rezervacijo, kliknite na aktivnost in vstopite v naš rezervacijski sistem.

Stari grad Celje

Grad, ki vas bo pustil brez besed
Romantičen, zapeljiv, mogočen, temačen, strašljiv, celjski – vse to je Stari grad Celje. Predstavlja obvezno destinacijo za vse obiskovalce Celja ne glede na to, od kod prihajajo. Mogočni grad z obzidjem, ki že stoletja vlada na griču nad mestom, vas bo že od daleč pustil brez besed. Ko ga boste obiskali, vam bo v spominu ostal za vedno. Skozi posebno VR doživetje niste le opazovalec zgodovine, ampak postanete del nje, zato je ogled kulturne dediščine izjemno zanimiv tudi za mlajše otroke. Virtualni obisk nekega drugega časa pa je tudi odlična iztočnica za ustvarjanje novih družinskih spominov.

Muzej Novejše zgodovine Celje in otroški muzej Hermanov brlog

Muzej, ki navduši tudi najmlajše
Muzej novejše zgodovine v Celju je prava zakladnica spominov na stare čase. Sprehod skozi razstavo Živeti v Celju pripoveduje zgodbo o življenju Celja in Celjanov v 20. stoletju, prikazuje utrip minulega vsakdana in oživlja duh včerajšnjega sveta. Hermanov brlog je raj za najmlajše. Je edini otroški muzej v Sloveniji, kjer najdeta prostor otroška ustvarjalnost in razigranost, stalne in občasne razstave pa otrokom odkrivajo skrivnosti preteklosti in sedanjosti. Fotoatelje in galerija Pelikan predstavlja edini ohranjeni originalni stekleni atelje na Slovenskem in enega redkih v Evropi, v Zobozdravstveni zbirki spoznate bogato tehnično dediščino slovenskega zobozdravstva, tik ob odhodu pa zavijete še v Stari pisker, celjski zapor, ki je spominski prostor žrtev nacističnega nasilja iz časa druge svetovne vojne.

Celjska koča

LETNO SANKALIŠČE BOBKART – Adrenalin za celotno družino
Iščete aktivnost, ki bo pognala adrenalin po žilah celotne družine? Potem se morate oglasiti na Celjski koči, kjer ponujamo enkratno doživetje na našem poletnem sankališču Bob kart. Razprostira se po pobočju smučišča, proga, dolga 800 metrov pa ponuja tako drzne spuste kot ležerno vožnjo. Ta traja povprečno 2 minuti, odvisno od vaše adrenalinske želje, zagotovo pa se hitreje kot 40 km/h ne boste peljali. Proga je primerna tudi za vožnjo starša z otrokom. Zagotavljamo povišan srčni utrip in obilico zabave za vso družino.

ZIPLINE – Pazite, ker razgled jemlje sapo
829 metrov dolga proga se začne na stolpu ob Hotelu Celjska koča in poteka do pobočja Grmade. Z jeklenico premagate 426 oz. 403 metre razdalje, medtem ko drvite po jekleni vrvi, pa občudujete razgled, ki se vam odpira na progi. Pazite, zares jemlje sapo. Trasa je skrbno načrtovana in sega izven meja območja Natura 2000. Nazaj je speljana s pobočja Grmade do brežine pod hotelom Celjska koča. Spust je primeren tako za tiste, ki se opogumite prvič, kot tudi ljubitelje zipline adrenalinske preizkušnje. Smeha, glasnih krikov navdušenja in novih družinskih spominov zagotovo ne bo manjkalo.

PUSTOLOVSKI PARK SOLA – Kraj, kjer ne poznajo besede dolgčas
Če želite doživeti vse na enem mestu in zaposliti celotno družino, potem vas vabimo v Pustolovski park Sola pri Celjski koči. Zasidran je med drevesnimi debli in krošnjami, s svojimi poligoni pa primeren za predšolske otroke, otroke do 15 let in odrasle. Park ponuja tri poligone različnih težavnostnih stopenj, na katerih se boste srečali s 35. različnimi elementi, ki vam bodo predstavljali izzive: od brvi, mostov, mrež, plezalnih sten, U-zank … Kar je najpomembneje – vse izzive boste uspešno in varno premagali, saj bodo vaše korake skrbno spremljali inštruktorji, ki skrbijo za varnost. Najbolj željne adrenalina čaka še Monkey tree, ki vam pospešil krvni obtok.

Šmartinsko jezero

Športni dan na vodi
Razgibana obala in zanimiva okolica ponuja privlačno izletniško točko, v katero se boste zagotovo zaljubili – Šmartinsko jezero. S svojo idilično, neokrnjeno naravo, pestro ponudbo, predvsem pa varno in urejeno potjo do vode privablja in navdušuje vse generacije obiskovalcev. Kaj pravite na wake vlečnico, ki ponuja deskanje in smučanje na vodi? Se želite peljati z vodnimi tubami? Uživate lahko v paru ali pa se pelje kar vsa tričlanska družina skupaj. Morda je na prvi pogled videti preprosto, a za odlično wakanje je vendarle potrebne nekaj vaje. Zakaj se ne bi veščin naučili v naši šoli, medtem ko otroci uživajo na igralih?

Povežite se z nami tudi preko socialnih omrežij

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj